End National Debt (or, Ellas Never Dies)

Αποκαλυπτικές παρατηρήσεις για τη διαβόητη πλέον END, με βάση τη συνέντευξη που έδωσαν τα στελέχη της στις 30/09/2012. Στη συνέντευξη αυτή συμμετείχαν ο «πρόεδρος» της οργάνωσης κ. Εμμανουήλ Λαμπράκης, ο «ευεργέτης» κ. Αρτέμης Σώρρας, ο «νομικός σύμβουλος» κ. Γεώργιος Παπαδάκης και ο «εκπρόσωπος τύπου» κ. Αντώνης Βαλσαμάκης. Μπορείτε και να την απολαύσετε ολόκληρη, αν αντέχετε:

Πολιτική και ιδεολογία

Οι άνθρωποι αυτής της οργάνωσης ισχυρίζονται ότι δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική ή οι παρατάξεις και λοιπές διακρίσεις. Παρά ταύτα ακούμε (μεταξύ άλλων):

• «Δεν ήρθαμε εδώ να ρίξουμε καμμία κυβέρνηση. [… Αλλά αν η κυβέρνηση μας ελέγξει και μας βρει εντάξει, τότε] «μαύρο φίδι στον κόρφο της αν δε δεχτεί.» [1.15.04]

• Οι Κύπριοι «είναι υποδουλωμένοι σε ένα καθεστώς το οποίον και αυτό πρόκειται να το αποτινάξουμε». [0.26.47]

• «Είμεθα ο αντίποδας της Νέας Τάξης Πραγμάτων, όπως αυτή προβλήθηκε από τον λίαν αγαπητό μας κ. Γ.Α.Παπανδρέου [ο εκπρόσωπος τύπου καγχάζει], προσελήφθη από τον κ. Βενιζέλο, την κα Διαμαντοπούλου και όλους τους μεγαλοϋπουργούς». [0.24.51]

• Ακροατής ισχυρίζεται [1.49.49] ότι με την ψήφο ανθρώπων όπως η Ρεπούση επιδιώκεται να καταργηθεί το ελληνικό αλφάβητο «και να μιλάμε άλλη γλώσσα», άρα «δεν υπάρχει περιθώριο ευελπιστίας μ’ αυτούς». Ο εκπρόσωπος τύπου «προσυπογράφει». [1.50.50]

• «Για τους αριστερούς ο κάθε πολίτης του κόσμου είναι εν δυνάμει αριστερός. Τι σημαίνει αυτό; σημαίνει ότι πρώτα θα βάλομε την αριστερίστικη ιδεολογία από πάνω και κατόπιν τον Ελληνισμό. Δεν μας κάνει». [0.43.39]

• [Ακροδεξιοί – Χρυσή Αυγή] «από τη στιγμή που είναι συνδεδεμένοι με παρόμοιες οργανώσεις εις το εξωτερικόν, σημαίνει ότι ο Ελληνισμός είναι πάλι σε δευτερεύουσα μοίρα: και αυτοί είναι αντίθετοί μας.» [0.44.00]

• «Επιτέλους Έλληνες πρέπει να αναλάβουν τα ηνία αυτής της χώρας.» [0.46.31]

• «Η Αρχαία Ελλάδα δεν είχε κόμματα. Δεν μας εκφράζουν [τα κόμματα και οι άλλες διακρίσεις], μας εκφράζει μόνον ο Ελληνισμός.» [0.44.58]

• «Αν λοιπόν η Εκκλησία θέλει να προωθήσει τον Ελληνισμό πρώτα, είμαστε δίπλα της – θα είμαστε πάντα δίπλα της. Εάν όμως προωθείται η ορθοδοξία, και ο Ελληνισμός πάει από κάτω, θα είμαστε απέναντι.» [0.43.04]

Επιστήμη

Ο κ. Λαμπράκης είναι πραγματικός επιστήμονας (ιατρός το επάγγελμα – αν και σε ένα σημείο [0.46.56] αναβαθμίζεται σε «καθηγητή χειρουργικής»)…

• Για να μας δείξει «ποιοί είμαστε» εμείς οι Έλληνες, αραδιάζει στην εισαγωγή του [0.17.28] μια σειρά ελληνολατρικών φληναφημάτων: ότι χαρτονόμισμα του Αφγανιστάν έχει σφραγίδα με επιγραφή στα αρχαία ελληνικά, ότι στη γλώσσα των Παπούα και στη γλώσσα της Χαβάης το 50% των λέξεων είναι ελληνικές, ότι τα τοπωνύμια όλων των χωρών έχουν ελληνική ρίζα, ότι από την εποχή της Παγγαίας υπάρχει μόνο μία γλώσσα, η ελληνική (και όλες οι άλλες είναι διάλεκτοί της), και τελειώνει βεβαίως με το διάσημο μύθευμα ότι η ελληνική γλώσσα έχει πάμπολλα εκατομμύρια λέξεις (129 κατά τον κ. Λαμπράκη, ο οποίος ‘βελτίωσε’ τον ήδη ψευδέστατο αριθμό που κυκλοφορεί συνήθως).

• Στη συνέχεια [0.21.30 και 0.23.35] μεταπηδά στο μύθευμα που χρησιμοποιούν τα μέντιουμ και λοιποί τσαρλατάνοι (επικαλούμενος όμως την ιδιότητα του ιατρού): ότι χρησιμοποιούμε μόνο το 5% του εγκεφάλου μας (και εδώ ο κ. Λαμπράκης βελτιώνει τον ήδη ψευδή αριθμό που κυκλοφορεί συνήθως), και είναι ώρα να απελευθερώσουμε το υπόλοιπο 95%.

• Κατά τον κ. Λαμπράκη δεν είμαστε προϊόν εξελίξεως, γιατί η θεωρία της εξελίξεως δεν μπορεί (κατά τον κ. Λαμπράκη πάντα) να εξηγήσει «για ποιό λόγο ο εγκέφαλός μας εξελίχθηκε τόσο γρηγορότερα από τα υπόλοιπα τμήματα του σώματος» [0.21.57]. Η αλήθεια κατά τον (ιατρό) κ. Λαμπράκη είναι ότι «ένας πολύ σοφός μηχανικός της αρχαιότητος που ονομαζόταν Προμηθέας πήρε εντολή και έφερε αυτό το λογισμικό και το’βαλε στο κεφάλι μας». Να γιατί εμείς οι Έλληνες μπορούμε να κάνουμε θαύματα (όπως αυτά της END δηλαδή): ο δικός μας προγενήτωρ έβαλε το λογισμικό στο μυαλό μας, και «όταν φτιάχνεις κάτι, ξέρεις και πώς να το λειτουργείς». [0.23.46]

• Για να καταδειχθεί το αξιοθαύμαστον του λογισμικού έχει προηγηθεί [0.21.12] και αυτή η ανεκδιήγητη φράση: «το μαγνητικό πεδίο που δημιουργείται στον εγκέφαλο είναι 150 τρισεκατομμύρια μαγνητικά πεδία».

600 δισεκατομμύρια και συναφή

• Ο κ. Λαμπράκης ισχυρίζεται [0.24.12 και 0.25.52] ότι στις 23 Σεπτεμβρίου 11 «επιφανή» μέλη της END προσεκλήθησαν από τον ΟΗΕ, κατά τη σύνοδο του οργανισμού, φιλοξενήθηκαν από την ομάδα κρατών South-South, παρουσίασαν το πρόγραμμά τους, και πήραν μέχρι στιγμής 24 αιτήσεις για χρηματοδότηση κρατών με το εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο που προσφέρει η END. Αφελής ερώτηση: είναι δυνατόν να έχει γίνει κάτι τέτοιο και να μην είναι πρωτοσέλιδο διεθνώς;
Και σημείωση: νωρίτερα [0.13.00] τα κράτη ήταν 20. Αλλά ο κ. Λαμπράκης διαθέτει ευελιξία με τους αριθμούς… Όταν δικαιολογεί την καταδίκη του στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για χρέη της αποβιώσασας αδελφής του, μόνο που δεν έχει αποφασίσει πόσων ετών ήταν η αδελφή του όταν πέθανε: σε αυτήν την εκπομπή λέει λέει 36, ενώ σε αυτήν 38 και μετά από λίγο 37. (Την ίδια ευελιξία διαθέτει η END και για άλλα, π.χ. για το αν τα υποτιθέμενα 600 δισεκατομμύρια είναι μετρητά ή ομόλογα, ή για το ποιοί ακριβώς είναι οι όροι για να δοθούν στην Ελλάδα.)

• Προς το τέλος ισχυρίζονται ότι πρόκειται για «το μεγαλύτερο project που υπάρχει στον πλανήτη αυτή τη στιγμή» [1.53.07] και ότι ο κ. Σώρρας είναι «ο μεγαλύτερος δανειστής της Αμερικής» και κατέχει «το μεγαλύτερο ποσοστό του εξωτερικού χρέους» των ΗΠΑ [1.56.52] – το 27%, για την ακρίβεια [1.58.55]. Αφελής ερώτηση: είναι δυνατόν να ισχύουν αυτά αλλά να είναι παγκοσμίως άγνωστος ο κ. Σώρρας αντί να μπαινοβγαίνει εβδομαδιαίως στα υπουργεία των ΗΠΑ και στο Λευκό Οίκο; (Ενδεικτικά, αντί για τα τρισεκατομμύρια που φέρεται να κατέχει ο κ. Σώρρας, ο Bill Gates αξίζει μόνον 61 δισεκατομμύρια δολλάρια ο φουκαράς…)

• Παρότι στο σημείο αυτό ισχυρίζονται ότι πρόκειται για κεφάλαια εταιρειών και συνεργατών του κ. Σώρρα στις ΗΠΑ, αυτό που σίγουρα κατέχει ο κ. Σώρρας είναι μετοχές της πάλαι ποτέ “Τράπεζας της Ανατολής” (όπως είχε δημοσιοποιηθεί πέρσι, και για τις οποίες βρίσκεται σε διαμάχη με την ΕΤΕ). Η υποτιθέμενη αξία μίας τέτοιας μετοχής είναι 675 δισεκατομμύρια. Την εκτίμηση αυτή είχε κάνει ο οικονομολόγος (και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) Θεόδωρος Καρυώτης, που τώρα διαχωρίζει τη θέση του, τότε όμως όλως περιέργως ήταν αντιπρόεδρος της END (σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα).
Σημείωση: αν θέλετε μπορείτε να γίνετε και εσείς δισεκατομμυριούχοι, ώστε να σώσετε κι άλλα κράτη, γιατί αυτές τις αμύθητης αξίας μετοχές κάποιοι (που δεν διαθέτουν την απαράμιλλη ευφυία που εμφύτευσε σε άλλους ο Προμηθέας) τις πουλάνε στο eBay για 350 δολλάρια τη μία (ως συλλεκτικά αντικείμενα, φυσικά).

• Ο κ. Λαμπράκης δείχνει ένα έγγραφο [0.27.42] και λέει: «είναι το ότι την Παρασκευή στις 28 Σεπτεμβρίου το [Ελληνικό] Προξενείο του Τορόντο παρέλαβε […] από την τράπεζα η οποία έχει τα χρήματα […] ένα πρωτόκολλο ότι η Ελληνική Κυβέρνησις παρέλαβε το καταθετήριο των 600 δισεκατομμυρίων δολλαρίων». Το έγγραφο που επιδεικνύει είναι αυτό (πατήστε για μεγέθυνση):

End Toronto Greek Consulate SignatureΤο μοναδικό που δείχνει, όμως, είναι ότι υπάλληλος του Προξενείου βεβαιώνει το γνήσιο της υπογραφής για φωτοαντίγραφο αυτού του εγγράφου, στο οποίο κάποια Καναδή υπάλληλος βεβαιώνει πως κάποιος συμβολαιογράφος ονόματι David Ross McGregor (που δεν ξέρουμε καν αν έχει κάποια σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση) είναι όντως αυτός που είναι.

• Κάποια στιγμή [0.55.25] συνδέονται μέσω Skype με συνεργάτη τους στο Τορόντο ονομαζόμενο Anthony Diamond, άλλως Αντώνη Διαμαντόπουλο, και με «υψηλοβάθμιο στέλεχος» ενός «οργανισμού» που λέγεται «Federal Stock Transfer & Custody Agents» και φέρεται να είναι ο κηδεμόνας του λογαριασμού. Οι δύο αυτοί κύριοι βεβαιώνουν ότι έχουν κατατεθεί τα 600 εκατομμύρια, με δικαιούχο το ελληνικό κράτος. Έχει δοθεί και σχετικό έγγραφο (πατήστε για μεγέθυνση):

Federal Stock Transfer & Custody Agents 1Federal Stock Transfer & Custody Agents 2Αυτό, όμως, είναι ένα χαρτί που μπορεί να κατασκευάσει οποιοσδήποτε. Kαι αν ψάξετε μέσω Google για εταιρεία Federal Stock Transfer & Custody Agents, δεν θα τη βρείτε.

(Σημείωση: ομοίως δεν θα βρείτε και την «Cyprus Motherland Land Bank», που ο κ. Λαμπράκης ισχυρίζεται [0.31.10] ότι ίδρυσαν στην Κύπρο για να βοηθήσουν τους Ελληνοκύπριους να ανακτήσουν τη γη τους.)
Ο κ. Λαμπράκης έχει πει νωρίτερα [0.27.28] ότι «τα 600 δισεκατομμύρια […] είναι ήδη κατατεθειμένα εις το Τορόντο του Καναδά, στην Κεντρική Τράπεζα στο Μόντρεαλ». Αν είναι έτσι, τότε γιατί δίνεται ένα χαρτί από την άγνωστη Federal Stock Transfer & Custody Agents και όχι από την Κεντρική Τράπεζα του Μόντρεαλ; Όπως (πρώην) δικός τους μόνον άνθρωπος αποτίμησε τις μετοχές τους, έτσι και δικοί τους μόνον άνθρωποι βεβαιώνουν την υποτιθέμενη κατάθεση.

• Ο συντονιστής αναφέρει [0.47.00] ότι ο κ. Diamond/Διαμαντόπουλος είναι «ο τραπεζίτης τους» και «διάσημος οικονομολόγος». Ο κύριος αυτός έχει την «Diamond & Diamond». Η καναδική κυβερνητική υπηρεσία που εποπτεύει τις τράπεζες και άλλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες κατατάσσει την εταιρεία αυτή στις «questionable», για τις οποίες ζητά να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία αν τις συναντήσετε.
Ο κ. Diamond/Διαμαντόπουλος εμπλέκεται σε προγενέστερη υπόθεση με ανύπαρκτα ομόλογα, και πρόπερσι έχασε σχετική δίκη στα καναδικά δικαστήρια (που απέρριψαν τις αιτιάσεις του, χαρακτηρίζοντάς τες μάλιστα κωμικές):
Ontario, Superior Court of Justice (1)
Ontario, Superior Court of Justice (2)

Δεν έχω άλλες ερωτήσεις Κε Πρόεδρε…

Update:

Νέο δημοσίευμα φέρνει στο φως ντοκουμέντο που διαλύει κάθε αμφιβολία ή ασάφεια. Εμμανουήλ Λαμπράκης (παρόντος του κ. Σώρρα): «Ο κ. Σώρρας είναι κάτοχος αμερικανικών ομολόγων της τάξεως των τριών τρισεκατομμυρίων δολλαρίων […] διότι μετεβίβασε στην αμερικανική κυβέρνηση ορισμένα πνευματικά δικαιώματα που έχουν να κάνουν με πολύ υψηλή τεχνολογία, τεχνολογία που ήτο γνωστή στον ελλαδικό χώρο την εποχή του Ζηνός και του Απόλλωνος. […] Μέσα στη συμφωνία του κ. Σώρρα με την αμερικανική κυβέρνηση υπάρχει σαφώς ότι αυτά τα χρήματα είναι αφορολόγητα και θα δοθούν στις 9 Αυγούστου του 2014. Η πρώτη ημερομηνία ήτανε το 2009. Ο πρόεδρος Obama ανανέωσε τα ομόλογα για πέντε χρόνια ακόμα, επειδή δεν μπορούσε το αμερικανικό δημόσιο να πληρώσει όλο το ποσόν το 2009 που ήταν η πρώτη επέτειος των ομολόγων αυτών.»

Το βίντεο που παρουσιάζεται στο άρθρο είναι απόσπασμα από ενημερωτική εκδήλωση που έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της “Λακωνικής Αγωγής” του κ. Σωκράτη “Χρονίδη” ή “Κρονίδη” Χριστοδουλαρή (οστεοπαθολόγου/χειροπρακτικού). Τα βίντεο ολόκληρης της εκδήλωσης υπάρχουν εδώ: http://www.oikoumenismos.gr/end.html
(Περιλαμβάνουν και πολλά άλλα ωραία, όπως π.χ. ότι ο κ. Σώρρας «είναι διαχρονικά για την Ελλάδα ο Προμηθέας» ή ότι, όπως λέει ο ίδιος, συνομιλεί «με όλα τα κέντρα εξουσίας του πλανήτη» και είναι πρόεδρος της οργάνωσης Ε5 που έχει «διαφορετικά οπλικά συστήματα».)

Για την ιστορία, τα διαστημόπλοια στα οποία αναφέρεται ο κ. Λαμπράκης είναι αυτά:
http://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_X-37
(Παραδόξως η Wikipedia μνημονεύει ως συντελεστές και χρηματοδότες την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, τη NASA και άλλες τέτοιες ασημαντότητες αλλά παραλείπει την αξίας τριών τρις συμβολή του κ. Σώρρα/Προμηθέως…)
Επίσης για την ιστορία, ο κ. Χριστοδουλαρής είναι αυτός:

Update:

Πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας για την END.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s