Μαύρες αράχνες και πράσινα άλογα

Το 2007 που ανέλαβε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το Λονδίνο, άρχισε και η απαραίτητη συνωμοσιολογία, η οποία βέβαια εμπλουτίστηκε και γνώρισε μεγαλύτερη εξάπλωση στο διαδίκτυο αυτόν τον καιρό. Η συνωμοσιολογία έβλεπε να έχουν όλα σχέση με Μασονία-Σιωνισμό-Illuminati-και-λοιπά. Την ξεκίνησε ο Άγγλος συνωμοσιολόγος Ian Crane: αυτός φαίνεται να είναι ο πρώτος που ‘ανακάλυψε’ ότι το επίσημο σήμα των αγώνων λέει «Zion» μασκαρεμένο σε «2012».

Ο Crane και οι οπαδοί του ισχυρίζονταν ότι κατά την τελετή λήξης των αγώνων θα γίνει δήθεν εισβολή εξωγήινων ή άλλη μεγάλης κλίμακας επίθεση, που στην πραγματικότητα θα είναι σκηνοθετημένη από την κυβέρνηση και θα χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για να επισπευσθούν τα σχέδια της “Νέας Τάξης Πραγμάτων”. Έχω δει τον ίδιον τον Crane να τα λέει αυτά (στο YouTube), αλλά καλύτερα βλ. εδώ:
Are the 2012 Olympics part of a plot to take over the world? (Guardian, 5 Δεκ. 2010)
Λοιπόν, εκτός από το ποιόν της τελετής λήξης, είδε κανείς κάποια άλλη επίθεση χτες; Οι ατυχήσαντες συνωμοσιολόγοι παρηγορούνται τώρα με βιντεάκια που υποτίθεται πως δείχνουν ένα UFO πάνω από το στάδιο…

Ένα από τα σχετικά ‘τεκμήρια’ που αναπαράγονται στο διαδίκτυο είναι και αυτή η φωτογραφία:

Tate Gallery Maman spider statue

Η γιγαντιαία αυτή αράχνη υποτίθεται πως είναι ένα ακόμα από τα σύμβολα του Σιωνισμού με τα οποία καπελώθηκε το Λονδίνο εν όψει των Αγώνων. Η φωτογραφία συνοδεύεται συνήθως από αυτό το κείμενο (ή τμήματά του):

The creature named “Spirit of Ζionism”, which towers over onlookers at a height of nearly 30ft (9m), is the work of 95-year-old acclaimed artist Louise Bourgeois. The City of London unveiled a giant sculpture named “Spirit of zionism” in a ceremony on Tuesday. The sculpture by 95-year-old acclaimed artist Louise Bourgeois is made of bronze, stainless steel and marble and was one of a series of six gargantuan spiders built in the 1990s, the first of which was called “Maman”.
“The piece, when you are inside of the sculpture, conveys the feeling of fear that is daily life for Palestinian families” said Burgeoise at the ceremony.
Lord Mayor of London John Stuttard said that the sculpture was “in keeping with the ZION theme that we presented in our 2012 Games LOGO”.
The sculpture will be on loan from the Rothschild Art Endowment until after the 2012 Games.

Το ειδησεογραφικό στυλ του κειμένου είναι ίσως εύκολο να παρασύρει κάποιους. Από όσα γράφει, όμως, αυτά που αληθεύουν είναι η περιγραφή του αγάλματος, το όνομα και η τότε (2007) ηλικία της γλύπτριας, και το όνομα του τότε δημάρχου του City. Κατά τα άλλα, τα δύο αυτά πρόσωπα δεν έχουν κάνει τις δηλώσεις που τους αποδίδονται, το άγαλμα σύμφωνα με τη γλύπτρια αναφέρεται στη μητρότητα, όλες οι υπάρχουσες παραλλαγές του λέγονται “Maman” (= μαμά γαλλιστί), και η του Λονδίνου δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με τους Αγώνες και δεν είναι δάνειο από τους Rothschild μέχρι να τελειώσουν οι Αγώνες: ήταν παραγγελία της Tate Gallery το 1999, στην οποία βρίσκεται, στην οποία πρωτοεκτέθηκε το 2000, και στην οποία το χάρισε η γλύπτρια το 2008. Βλ. εδώ:
Maman – The Mother Spider Around the World
Maman (Wikipedia)
Maman 1999 (Tate Gallery)

Η αρχική πηγή του κειμένου είναι αυτή:
http://www.wakeupfromyourslumber.com/node/3950
Ημερομηνία: 4/10/2007
Τίτλος: LONDON UNVEILS “SPIRIT OF ZIONISM” STATUE FOR 2012 OLYMPICS
Προφανώς κάποιος μανιακός με τα Σιωνιστικά βρήκε αυτή τη σελίδα, αντέγραψε και αναδημοσίευσε τη φωτογραφία και το κείμενο, και έκτοτε αυτά πάνε από αντιγραφή και αναδημοσίευση σε αντιγραφή και αναδημοσίευση – όπως σε μας η διαβόητη δήθεν δήλωση του Kissinger.
Αμελητέα λεπτομέρεια για αυτόν που πρωτοέκανε την αντιγραφή: στην αρχική πηγή ακολουθεί ένα μεγάλο κενό και από κάτω, με μεγάλα κόκκινα γράμματα, η επισήμανση “ΣΑΤΙΡΑ”.

Αυτά ως ένα μικρό δείγμα του πόσο πρέπει να πιστεύουμε ό,τι βλέπουμε στο διαδίκτυο αν δεν παραπέμπει σε αξιόπιστη πηγή και αν δεν το διασταυρώσουμε…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s